Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „10 pentru siguranță” a ajuns la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia”
Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia”  - Marti, 17 Septembrie 2019

Anul școlar a debutat la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” cu o campanie de  informare în mai multe școli din județ, campanie care se derulează și la nivel național.

Campania „10 pentru siguranță” este o campanie de conștientizare în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor prin activități informativ preventive.

Scopul campaniei este reducerea la minim a riscurilor la care sunt expuși elevii, contribuind la asigurarea unui climat optim de siguranță atât în cadrul unităților școlare, acasă, cât și în comunitatea din care tinerii fac parte.

Instituțiile implicate în această campanie sunt: IPJ Satu-Mare-reprezentat de Scms. Liviana Chiorean, Ag.șef adjunct Bănățean Nicolae, Ag.Chila Andreea, CPECA-reprezentat de Sp.prevenire Boca Stefania, IJJ Satu Mare-reprezentat de Plt.Maj.Țiriac Ciprian, ANITP (Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane), Centrul Regional Oradea cu sprijinul Inspectoratul Școlar Satu Mare.

Campania transmite zece mesaje preventive care abordează următoarele teme axate pe siguranța elevilor: delicvența juvenilă, prevenirea victimizării minorilor, consumul de substanțe interzise, siguranța în mediul online, bullying-ul în școală și traficul de persoane.

În cadrul acestei activități s-a mai discutat și despre răspunderea penală a minorului cu măsurile privative/neprivative de libertate, consecințele aplicării Legii 61/1991 –contravențiile prin care se sancționează faptele care încalcă legea, săvârșite în mediul școlar de către elevii minori.

Directorul, prof. dr. Popescu Vlaicu a îndrumat elevii să ia atitudine pozitivă față de această campanie și să înțeleagă că și ei sunt responsabili pentru faptele lor.

Activitatea s-a desfășurat sub îndrumarea prof. consilier al liceului, Șimoni Raluca.

 

1349 vizite
Distribuie pe